Forbered kroppen din til seilsesongen

Når seilsesongen nærmer seg, vil en ekte seiler kjenne at det kribler i kroppen. Da er det viktig å sørge for at kroppen din er klar til å håndtere de fysiske kravene i denne spennende idretten.

Styrke- og utholdenhetstrening

Seiling krever styrke og utholdenhet. Det gjelder særlig for musklene i armer, skuldre og kjernemuskulatur. Inkluder gjerne øvelser som roing og løfting for å bygge muskelstyrke og øke utholdenheten din.

Fleksibilitet og tøyning

Du kan både opprettholde og forbedre fleksibiliteten din gjennom å ha en regelmessig tøyningsrutine. Litt ekstra omsorg til områder som hamstrings, rygg og skuldre vil forhindre stivhet og redusere risikoen for skader under seiling.

Balansetrening

God balanse er avgjørende når det gjelder å bevege seg på ustabile overflater som vann. Balansen kan trenes opp ved hjelp av øvelser på balansebrett eller yogaøvelser. Dette vil forbedre kroppens stabilitet og koordinasjon.

Kardiovaskulær trening

Øk din kardiovaskulære kapasitet med utholdenhetstrening som løping, sykling eller svømming. Dette vil hjelpe deg med å opprettholde energinivået under lange seilturer.

Profesjonell hjelp

Ved behov, oppsøk en naprapat eller en fysioterapeut. De kan bidra til å behandle eventuelle skader eller ubehag. En profesjonell behandler kan også gi råd om forebyggende tiltak, dermed kan du holde deg i toppform gjennom hele seilsesongen. Er ikke kroppen helt klar for sommeren? Kontakt naprapatlandslaget.no her.