Pakk smart til båtferien

Å reise på båtferie gir stor frihet, samtidig som man holder familien samlet på en naturlig måte. Norge har en lang og flott kyst, og det finnes hundrevis av spennende muligheter for aktiviteter og opplevelser. Før man setter av gårde bør man dog ha sørget for at man har tenkt nøye gjennom turen, og ikke minst at man husket på alt som er nødvendig å ta med.

Underholdning på reisen

Spesielt om man reiser med barn er det viktig at man tenker på at det kan bli lange dager uten egne aktiviteter, og dette gjelder spesielt om været skulle bli dårlig. Det lønner seg derfor å ha noen ess i ermet når det kommer til underholdning for både store og små. Mobilt bredbånd kan være en god idé, da sørger man for at barna kan streame barne-TV og filmer, men også at de voksne kan kose seg med sine favoritter på nettet. Her er det selvsagt viktig at man også husker å pakke nettbrettet – det er ikke like gøy å se TV på en mobilskjerm.

Det finnes ikke dårlig vær …

Men det finnes dårlige klær! Husk at Norge kan by på både regn og vind, også i sommermånedene. Det lønner seg å ha med ullgensere, varme luer og skjerf og ikke minst vanntette ytterlag slik at man slipper å bli våt. Pakk selvsagt ikke mer enn du må, men sørg for at alle holder seg varme og tørre.

Mat om bord

Selv om det selvsagt er mulig å ta handleturer underveis (i hvert fall langs kysten) så lønner deg seg alltid å ha et solid lager med snacks og tørrvarer på båten. Tenk på hva familien helst liker å spise, men også hva som holder seg godt i varierende temperatur med mye vann i nærheten. Knekkebrød, boksmat og tuber er alltid vinnere.