Volvo Ocean Race – et eventyr til sjøs

For seilere er det få arrangement som måler seg med Volvo Ocean Race. Dette er et ni måneder langt eventyr på sjøen. Ved å seile verden rundt får utøverne virkelig testet sine ferdigheter på båten.Det er stor prestisje knyttet til å vinne Volvo Ocean Race. Konkurransen arrangeres bare hvert tredje år og det skal mye til å komme med. For dette kreves det finansiering og et fantastisk lag.

Verdens mest utfordrende konkurranse til sjøs

Volvo Ocean Race er en ekte utfordring som bare det tøffeste vil begi seg ut på. Det er stor konkurranse og det er bare en kaptein som har vunnet to ganger. Dette er den nederlandske utøveren Conny van Rietschoten. Ruten endres som regel ut i fra forholdene men det er noen begivenheter som er ren tradisjon. Det er vanlig at ferden starter i Europe i oktober og har 9-10 etapper. Samtidig arrangerer man egne konkurranser i noen av havnene der man legger til kai. Dette for å gjøre seilingen til en ekte publikumssport med mye spenning. Det sendes også opptak fra løpet på mange TV-kanaler i hele verden.

Spennende reisemuligheter

Om man ønsker å følge med på Volvo Ocean Race har man mange muligheter. Man kan følge med gjennom TV eller rett og slett reise til en av havnene båtene er innom. Her kan man få gode opplevelser ved å følge med på seilekonkurransene samtidig som man kan nyte strandlivet og naturen på stedet. Å kombinere ferien med Volvo Ocean Race gir en begivenhetsrik opplevelse som man sent vil glemme. Kanskje er det akkurat dette avbrekket familien trenger i en ellers utfordrende hverdag. Mange av destinasjonene på seilasen er svært eksklusive og vakre steder. Det er noe annet med sydenliv i andre verdensdeler enn det er i Spania. I et land som Costa Rica finner man blant annet helt fantastiske strender, vulkaner, regnskog og sportsfiske. Det er absolutt verdt å lese mer om denne destinasjonen og lese om fantastiske utflukter  som man har mulighet til å teste ut.